BAYRAM ÇORBASI Sivaslı buna bayram çorbası der. Şimdi yapan varmıdır bilemiyorum ? Çok zahmetli olduğunu bilirim. Arefe günleri anamın koca kazan ile bu çorbayı pişirmek için bir tam gününü harcadığını şâhit olmuşluğum vardır. Üzüm çeşitleri, incir kurusu ,çir, yarma,kuru fasulye ,nohut karışımından olurdu. Mantis yakılır kazan üzerine konur çorba pişmeye başlardı. Hepsinin kazana atma sırası var dı geç pişenden başlanır en son en çabuk pişenle final yapılır, soğumaya bırakılırdı. Her derde deva bir çorbadır. Eski bayramlarda gelen misafirler ikramsız gönderilmezdi en azından hurma ile bayram çorbası ile ikram edilip gönderilirdi . Koca kazan bayram çorbası bayramda ya biter ya da dibinde birazcık kalırdı. Paylaşıyordu insanlar eskiden. Özlediğim en güzel tattır bayram çorbası.
via Sivas Herfene https://bit.ly/2UX5Wjk
Yorumlar
Yorum Gönder