SİVAS'TA YILLARCA DÜĞÜN TÖRENLERİNİN DEĞİŞMEZ AKTÖRÜ AŞÇI HACI. Sivas'ta son 20 yıla kadar düğün törenlerinde, cenazelerde ve hac dönüşü karşılamalarında gelen kalabalık davetli kadrosuna yemek ikram edilirdi. Öyle hazır yemek değil ama usta elinden çıkmış taze yemekler... O yemekler törensel bir havada geçer; konuklara kavurma veya sac kebabı, pilav, cacık ve un helvası ikram edilirdi. O zamanın meşhur aşçısı Aşçı Hacı her düğün ve cenaze ve hac dönüşünde verilen toplu yemeklerde aranan kişi olurdu. Fotoğrafta Aşçı Hacı bir kazanın başında yani iş başında görülüyor. Hayat Ağacı Dergisi Sayfasından Alınmıştır .
via Sivas Herfene https://bit.ly/38d4BZc
Yorumlar
Yorum Gönder