Tam şimdi erişte zamanı. Ama bu fotoğraf eskilerde kaldı. Şimdi bu görüntülere rastlayamıyorsunuz . Eskiden günler öncesinden erişte hazırlığı başlar ,konu komşuya haber verilir hep birlikte bu büyük iş bir günde bitirilirdi. Yumurta eriştesi, kavurma eriştesi, kadayıf, yufka (yufka kurutulur hem böreği hem tatlısı yapılırdı). Birde yağlamalık hamur olurdu emeği geçenlere acıkınca yedirmek için . Erişte yapıldığında kedi gibi sacın kenarında beklerdik bir yağlama kapabilmek için. Yağlama deyip geçmeyin, o eşsiz bir lezzetir. Yağı damlaya damlaya yemenin tadını hiç bir yiyecekte bulamazsınız. Eskinin güzel unutulmayan günleri.
via Sivas Herfene https://bit.ly/453M3pv
Yorumlar
Yorum Gönder